bgimage
Sitemap  
  Actueel      
  Nieuw: cabaret-op-maat eerdere cabaret programma's Artikelen/
TV-interviews
Professionele
ondersteuning
 Home Nieuws Jacquelien-op-maat Speellijst Liedvermaak Dwaallicht Time-Oud Tijd van Leven Contact

Liedvermaak
Stap voor stap de laatste rivier over…
Bestemming bereikt?

Met twee plankjes over de Styx of langs de Jacobsladder omhoog, het levenseinde lijkt voor cabaretier Jacquelien de Savornin Lohman alleen maar speelser te worden. Opnieuw zet zij vol humor én nostalgie haar eigen – inmiddels 80-jarige - leven op de planken. Wie durft haar te volgen? Zet er de pas in, want je houdt haar anders niet bij, het tempo van haar gedachtegang is soms moordend. Haar liedjes getuigen van haar lotgevallen als hoogbegaafde freule: van een kind uit het Jappenkamp in voormalig Nederlands-Indië tot hoogleraar en senator.

Hoe serieus moet je het leven nemen als je tachtig wordt? Jacquelien verliest vooral geen tijd. Ze geeft het ons om de oren: wees niet bang om te vallen of op je gezicht te gaan, laat maar gebeuren. “Ik wil lekker kinds zijn!” roept ze ons toe. Veel aantrekkelijker dan Alzheimer klinkt dat.

Liedvermaak toont nieuwe kwikzilveren invallen, maar ook zingt Jacquelien haar ‘gouwe ouwen’ uit eerdere programma’s Tijd van Leven, Time Oud en Dwaallicht. Ook in deze show treedt ze op samen met haar vaste componist en begeleider Bam Commijs.

jacquelien de savornin lohman

Artikel in De Volkskrant 8 oktober 2013:
artikel volkskrant Liedvermaak

download flyer:
Liedvermaak flyer