bgimage
Sitemap  
                   
     
 Home Scriptiebegeleiding Achtergrond Contact
 
De studie is bijna voltooid. De benodigde punten zijn binnen, zelfs meer dan dat, alleen die scriptie is nog niet af. Pech voor jou, pech voor de faculteit, de universiteit en misschien wel de samenleving.
Dit is een bekend euvel; een laatste drempel groeit uit tot een onneembaar bastion. Waar het aan ligt? Liever geen diepgaande analyse, maar een praktische aanpak.
   

Wat is daar voor nodig ?

  • Het eerste gesprek is orienterend en bedoeld om te verkennen waar de knelpunten liggen. Wat is al geprobeerd? Het kan bijvoorbeeld liggen aan je werkwijze maar ook aan externe factoren, zoals ziekte of wisseling van scriptiebegeleider. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Als de scriptie in het Engels moet is dat geen bezwaar.

  • Als er voldoende aanknopingspunten zijn om met elkaar verder te gaan, is de eerste stap een gefaseerd plan van aanpak, waarin niet alleen doelen worden gesteld, maar ook aandacht is voor de manier van werken, bijvoorbeeld door middel van lijstjes (wanneer werk ik aan scriptie, hoe lang, tijd besteed aan raadplegen lit. etc.).

  • De financiering is als volgt: de student stort bij aanvang een bedrag, b.v. 45 euro per gesprek (de hoogte is afhankelijk van zijn of haar inkomen). Als de scriptie volgens plan succesvol is afgerond staat daar een premie op: 50 % van het betaalde bedrag wordt teruggestort.

Neem vrijblijvend contact op met
Jacquelien de Savornin Lohman